Värmepumpar kan förbättra inomhusklimatet

19 mars 2021 Cecilia Olsson

Ett behagligt inomhusklimat gör att vi mår bättre och kan känna oss piggare. Bra luft och lagom temperatur kan ha stor påverkan på hur alert man känner sig samt hur mycket energi man har till att utföra sysslor och arbete. Därför är ett bra inomhusklimat viktigt både på arbetsplatsen och i hemmet. När det är kallt gör kroppen av med väldigt mycket energi och det kan vara svårt att slappna av. Är det däremot väldigt varmt blir man dåsig och det kan vara väldigt svårt att tänka klart. 

Vad krävs för ett bra inomhusklimat?

Så vad kan man då göra för att ha de bästa förutsättningarna i hemmet och på arbetsplatsen? En viktig del är att se till så att ventilationen är fullgod och fungerar som den ska, men det som är mest grundläggande för att kunna hålla en bra temperatur är att hitta det bästa värmesystemet för fastigheten. Det finns olika förutsättningar och behov vilket gör att det inte finns ett system som är bäst i alla lägen, men något som fungerar bra i de allra flesta fastigheter och kommer i olika varianter är värmepumpar. 

Värmepumpar kan göra mer än att bara värma

Värmepumpar kan värma upp fastigheten men många kan även fungera som luftkonditionering, luftrenare, ge golvvärme samt till att värma upp tappvatten eller pooler. Det finns värmepumpar som passar bra i mindre fastigheter och de som passar oavsett storlek. Det som dock är synonymt för alla värmepumpar är att de kan sänka energiförbrukningen rejält. 

Hjälp med val och installation av värmepumpar

Är man intresserad av sänka sina energiutgifter genom att installera en värmepump så går det att få hjälp att hitta den bästa värmepumpen för den aktuella fastigheten. Crilles VVS & Värmepumpsteknik AB är experter på att hitta lösningar som ger fastigheter optimal uppvärmning och kyla. De är värmepartner hos Bosch och återförsäljare för Daikin men arbetar även med andra märken på marknaden, läs mer på http://www.crillesvvs.se/produkter.

Fler nyheter