Vänd det svåra till något positivt

31 mars 2020 Mikael Barani
Vänd det svåra till något positivt

Nu när många av oss sitter hemma så är det ett gott tillfälle till att spendera tid tillsammans, om förhållandena tillåter det. Kanske ser man det nämligen som en belastning att behöva spendera så mycket tid med sina nära och kära, men allt handlar om perspektiv.

Den som väljer att se detta som ett tillfälle att fördjupa banden inom familjen har en riktigt intressant tid framför sig. Förutsatt att alla får hålla sig friska och/eller endast drabbas av milda symptom kopplat till det så kallade coronaviruset. 
Det är nu det är läge att hitta på roliga lekar tillsammans och lära sig nya saker.
Kanske följde du till exempel din tankes uppmaning när du funderade på om man inte skulle ta och köpa piano i Stockholm? I så fall har du nu ett ypperligt tillfälle att lära dig spela, om så bara något enkelt.

Leta runt efter någon av de många videokurser som finns online, ofta kostnadsfritt, och sätt dig framför tangenterna och sätt igång. De enklaste melodierna går snabbt att lära sig spela med pekfingrarna. Snart kan hela familjen sjunga med till exempelvis ”Blinka lilla stjärna”.
Med tiden kan du lära dig att kompa dig själv genom att spela ackord med den andra handen. På så sätt får du ett ännu fylligare sound.

Låt dina barn vara med i processen och visa hur de ska spela. Kanske kommer ni att skapa kunskaper och minnen för livet under denna prövningarnas tid.
Tänk om dina barn i framtiden kommer att koppla samma pandemin med att det var då ni var riktigt nära som familj? Det är många gånger bättre än att de minns detta som en period då deras föräldrar verkade oroliga och såg allvarsamma ut.

Allt handlar som sagt om inställning. Även om det är svårt så betyder det inte på långa vägar att det är omöjligt att göra något bra av dagens situation.

Fler nyheter