Vad betyder olika färger på rosor?

25 januari 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Vad betyder de olika färgerna på rosor?

Om du någonsin befinner dig i en knepig situation och behöver visa din tillgivenhet utan att säga ett ord kan rosor vara lösningen! Rosor skapar inte bara en elegant inramning, utan de finns i så många vackra färger att det nästan är som om var och en har sitt eget speciella språk. Från romantisk röd till oskyldig vit, varje nyans av rosor kan symbolisera olika känslor så att du aldrig behöver oroa dig för att göra någon fel med en felplacerad känsla – oavsett om det gäller kärlek eller bara vänskap. Så låt oss ta oss tid att lära oss innebörden bakom de olika färgade rosorna och hur Moder Natur hjälper oss att uttrycka våra känslor genom sin blomstergåva!

Röda rosor står för passionerad kärlek och är därför det perfekta sättet att säga ”Jag älskar dig”. Rött är alltid förknippat med starka känslor och passion, så det är ingen överraskning att en enskild röd ros eller en bukett röda rosor verkligen får någon att känna sig speciell.

blombud kungsholmen

Gula och vita

Gula rosor representerar glädje och vänskap. Dessa glada blommor är perfekt för tillfällen som födelsedagar, årsdagar och även speciella helgdagar. När de ges i en bukett kan de visa din uppskattning för någon samtidigt som de uttrycker livets glädje.

Vita rosor ses ofta som en symbol för oskuld och renhet vilket gör dem lämpliga att ge vid viktiga tillfällen som bröllop och förlovningar. Färgen vit är vanligtvis används för att representera en ny början och kan användas för att förmedla ett uppriktigt budskap om fred och hopp.

Slutligen förknippas rosa rosor med beundran, glädje och uppskattning. De används ofta för att uttrycka tacksamhet eller för att visa respekt och beundran för någon du bryr dig djupt om. De är också utmärkta gåvor till Alla hjärtans dag, och kan med fördel skickas med blommogram. Lindhagens blommor är en florist som erbjuder blombud i Kungsholmen.

Fler nyheter