Vad är en konferens?

Vad är en konferens?

Konferenser, konferenser, konferenser. Alla har väl någon gång hört ordet och ställt frågan “Vad är det egentligen?” för att sedan glömma bort det och gå vidare till nästa fundering. Ordet konferens hör man ofta i företagskretsar. Det är helt enkelt en väl planerad och förberedd sammankomst för föredrag och samtal om ett visst ämne. En konferens kan ha olika teman. Det är oftast ett evenemang där människor inom samma intresse- och arbetsområde möts för diskussioner och utbildning. 

 

 

Boka en konferenslokal

 

En konferens hålls ofta i speciella lokaler och utrymmen som fokuserar sig helt på att hålla i just, konferenser. Ett exempel på ett sådant ställe är Folk Mat & Möten i Malmö. Det är vanligt att konferenslokaler har olika rum där man kan hålla seminarier och presentationer, samt en restaurang i samma byggnad för deltagare att äta. Konferenser behöver dock inte alltid vara enorma. Man kan ha konferens för 500 personer och konferens för 10 personer. Ju större arrangemang desto mer förberedelser krävs, och då är det bra att hålla sin konferens i en lokal där man har erfarenhet av detta. 

 

Att tänka på när man planerar en konferens

 

Vad ska man tänka på när man ska arrangera en konferens? Det finns hundratals saker att hålla koll på, och ju mer planering man gör innan desto lättare kommer det bli att genomföra. Det första man bör bestämma är vad målet och syftet är med konferensen. Detta bör man även inkludera i inbjudan. När konferensen äger rum bör man tänka på att inte ha ett allt för fullspäckat schema. Man vill att deltagarna ska ha tid att nätverka och träffas så se till att skapa gott med pauser i agendan. Tänk på att engagera deltagarna så mycket som möjligt och låt dem ta del av presentationerna. Ha gemensamma diskussioner och uppgifter att lösa för besökarna.