Takskivor som förlänger sommaren

28 oktober 2020 Mikael Barani

Nu kommer kylan krypandes in över landet. Det talas till och med om risk för ett snöoväder relativt långt söderut. Det är med andra ord dags att förbereda sig för en rejäl vinter med allt som hör därtill.
Är man väl förberedd så är det förstås ett rent nöje, oftast, när kung Bore sveper in över sitt kungarike. Den som i somras lade tid på att skaffa takskivor och annat för att bygga en vinterträdgård kan numera njuta i värmen – trots att kvicksilvret visar på kyla utanför huset.

Värmen som håller vintern stången

Samtidigt räcker ett gott humör och varma kläder långt. Att få njuta av en öppen brasa ute i goda vänners lag, med en varm kopp kaffe i handen, det är en smått lyxig upplevelse så här i den sena hösten och tidiga vintern. För om man lär sig att gilla läget och anpassa sig efter det så blir livet på det stora hela mycket mer njutbart.
Det går ju trots allt inte att undvika vintern, såtillvida att man inte väljer att flytta till varmare breddgrader, så varför inte bara göra det till något som man ser fram emot?

Egentligen behövs det inte särskilt mycket utrustning till detta heller. Det är som sagt inte som att bygga den där vinterträdgården, vilket är ett större projekt som förvisso belönar en varje dag som man klivet ut i den. Istället handlar det som redan nämnt att ha på sig bra kläder och inte frysa när man väl är ute.

Kunskaper kring hur man gör upp en eld, och lite praktisk träning, gör också att man snabbt ser årstiderna ur ett nytt perspektiv. Genom att lära sig att leva med tillvaron som den är, istället för att arbeta mot den, blir livet mycket enklare. Det handlar om att optimera sin vardag så att man lever i symbios med den.

Fler nyheter