Redovisningsbyrån ger allsidig hjälp

Det är inte bara bokföringen du får hjälp med på en redovisningsbyrå i Skåne. Givetvis sköter de alla dina räkenskaper så mycket du vill ha hjälp med, och de kan också hjälpa till med löner, moms och skatter. Allt det löpande som ska göras, verifikat som ska bokas och rapporter som ska in till myndigheterna är de experter på.

Du kan också få hjälp med fakturering och att kräva kunder som inte betalar. Men du kan få mycket mer hjälp än så, om du ber om det.

Anställningsavtal och personalfrågor

När du anställer någon skriver du förstås anställningsavtal. Men det kommer kanske en situation längre fram då du behöver göra dig av med personal. Det kan vara uppsägning av flera olika orsaker, men det finns ett omfattande regelverk för vad en arbetsgivare har för skyldigheter.

Det där tänker man ofta inte på förrän det har hänt något oförutsett. På en redovisningsbyrå har man vana vid alla sorters personalfrågor, och dessutom har man ett omfattande kontaktnät med andra revisorer, så ditt problem blir snabbt och professionellt löst.

 

 

Kompanjonavtal och finansiering

Det är minst lika viktigt att skriva kompanjonavtal, så att det inte finns några tveksamheter om vad som gäller om man senare vill gå skilda vägar. Du kan knappast tvinga någon att vara lojal och i längden kan du inte hindra om en kompanjon vill bli din konkurrent, men man kan reglera en del frågor så att man slipper betala en massa pengar i onödan eller blir av med halva sin omsättning över en natt genom en svekfull säljare.

Finansiering är en annan sak som du kan diskutera med din revisor. När bokslutet är klart och ni ser hur resultatet blir, kanske du vill expandera verksamheten. Lånevillkor och kapitalanskaffning ska då förhandlas med banken, och då kan din redovisningsbyrå i Skåne vara till stor hjälp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *