Paket – Ett sätt att skicka omtanke till ett billigt pris

28 augusti 2020 Mikael Barani

År 2020 kommer onekligen att bli ihågkommet i historien. Ett av modern tids mest omtumlande år fick världen att sakta ned och sättas på paus ett tag. Eller riktigt på paus är ju aldrig någonting. Allt är i konstant rörelse även om det vi är vana vid hamnar på undantagstillstånd.

Denna ”paus” har för många av oss varit ett tillfälle att reflektera över vår egen tillvaro. Kanske har vi hittat nya värden här i livet och upptäckt att det faktiskt finns möjlighet att styra om tillvaron till något som känns mer uppfyllande? För även om det har varit tufft att behöva hålla sig borta från en del av våra familjemedlemmar har vi genom hemarbete och permittering kommit närmare andra. Framför allt den omedelbara familjen i våra hem.

Kanske känner vi därför oss mer sammansvetsade än på länge när vi nu inleder denna höst, en höst som verkar vara full av hoppfullhet. Efter ett högt antal dödstal under våren så sjunker siffrorna generellt i Sverige. På sina håll har även de dedikerade Covid-avdelningarna på vissa sjukhus också kunnat stänga. Det talas också om att vi snart kommer att kunna träffa våra äldre släktingar på landets äldreboenden igen.

Med hopp om ett varmare samhälle

Visst har det gått att visa vår omtanke och uppskattning genom att skapa små pyssel och sedan skicka paket pris till våra mer utsatta familjemedlemmar och släktingar. Samtidigt så går det aldrig riktigt att ersätta fysisk kontakt och närvaro, även om det såklart värmer att höra av från sina släktingar genom posten eller genom chattprogram.

Vem vet? Kanske kommer den senaste tidens prövningar leda till att vi fördjupar banden med de människor vi har omkring oss. Inte bara vår familj, utan även till dem som är okända för oss. Ett varmare samhälle, och ett starkare civilsamhälle, är något som är extra välkommet när vi nu går mot kallare tider i vårt avlånga land.

Fler nyheter