Nya fönster släpper in mindre ljud

19 november 2021 patrick pettersson

Det finns många anledningar att köpa nya fönster och en anledning kan vara att stänga ute störande ljud. En del personer blir inte det minsta störda av flygplan, bilar eller lekande barn med mera. I andra fall kan det vara mycket störande med höga ljud utanför fönstret. Du kanske själv önskar stänga ute störande ljud och det kan enkelt åtgärdas med nya fönster.

Dagens fönster släpper in mindre ljud då fönstren är bättre konstruerade enligt moderna metoder. Ibland kan det handla om mycket höga ljud om du till exempel bor nära en flygplats, tågräls eller fabrik. Då kan du med fördel köpa ett ljudreducerande fönster om du upplever att det förekommer störande ljud. Ett stort utbud av fönster hittar du på exempelvis klarfonster.se Om du får tystare inomhus får du även en trivsammare inomhusmiljö.

 

Vad finns det för fönster att välja på?

Sortimentet av fönster är stort och på nätet hittar du enkelt ett fönster som passar dina önskemål och behov. Några vanliga modeller på fönster är bland annat vridfönster, fasta fönster, sidohängda fönster, flaggfönster och fönster till uterum. Du kanske själv har något favoritfönster? En del föredrar fönster med spröjs medan andra hellre vill ha ett fönster utan spröjs.

 

image

 

Flaggfönster utstrålar nostalgi för många människor

Vet du hur ett flaggfönster ser ut? Ett flaggfönster är uppdelat i två rutor där den övre rutan är fyrkantig och den nedre rutan avlång. Tillsamman bildar dessa en vik. Ett flaggfönster är ett charmigt och funktionellt fönster. Eftersom höjden på dessa fönster är mycket stort blir ljusinsläppet större än i andra fönster.

Ett flaggfönster känner du lätt igen på modellen som är inspirerad av den svenska flaggan och de kan beställas med olika typer av glasrutor. Fönstren måttanpassas efter dina önskemål och du kan välja fönster med eller utan spröjs och olika färg med mera.

Fler nyheter