Neonskyltar i Göteborg kan vara nya Shoreline-stenen

26 oktober 2021 jonas olsson

editorial

Om du inte vet vad Shoreline-stenen är har du aldrig varit ung i Göteborg. Under en tid var stenen med texten “Spela Shoreline” en av stadens allra finaste sevärdheter. En värdig hyllning till nedlagda popbandet Broder Daniel. Stenen rörde sig i gränslandet mellan monument och gatukonst och uppfördes i Slottsskogen på eget bevåg av två konstnärer. Trots det saknade tillståndet från berörda myndigheter fick stenen stå kvar i flera år, tills den beklagligen togs bort. 

Nu är tiden kommen för Shorelines revansch. Staden Göteborg är fortfarande full av människor som längtar tillbaks till tiden då de kunde dansa till indiepop ute på stadens dansgolv –  och vad signalerar väl klubbkultur mer än en ordentlig neonskylt? Neonskyltar i Göteborg är en sällsynt företeelse, så genomslaget skulle kunna bli desto kraftigare. Att skriva något i neon är dessutom att verkligen mena det. Låt texten “spela Shoreline” blinka över hela staden. Behövdes det inget tillstånd för Shoreline-stenen, behöver du det inte för Shoreline-skylten. Eller Shoreline-skyltarna. Varför stanna vid en?

 

 

Låt dina neonskyltar sprida kärlek

Oavsett om du känner dig manad av denna idé eller om du tycker det var det sämsta du någonsin hört, så är det där med neonskyltar faktiskt inte så dumt. Kanske har du något eget budskap du vill få fram till massorna? Eller varför inte sprida lite glädje? Om du inte vill riskera att få kommunens onda öga kan du beställa hem en neonskylt och bara luta den ut mot gatan i ditt fönster. Rätt ord på rätt plats vid rätt tidpunkt kan göra större skillnad än du tror. Ett lugnande budskap i varmt lysande neon skulle faktiskt kunna rädda livet på någon som går förbi och behöver höra något tröstande precis där och då. Och det, som alla fans av Broder Daniel vet, kan vara det viktigaste av allt. 

Fler nyheter