Naturliga behandlingar med medicinsk hudvård

Naturliga behandlingar med medicinsk hudvård

Medicinsk hudvård är ett lite mer naturligt alternativ till korrigering och behandling av huden än vad exempelvis kirurgiska ingrepp är. Medicinsk hudvård innebär i regel att man använder sig av produkter som innehåller vetenskapligt dokumenterade effektiva ingredienser exempelvis aha-syror, retinol, vitaminer och antioxidanter. Krämerna har olika egenskaper från att de ger lyster till att de stimulerar kroppens egna kollagen produktion som leder till att huden blir fastare och slätar ut rynkor.

Till medicinsk hudvård kan man även räkna hårborttagning eller hudföryngring med IPL, AHA-peel, micro-needling samt behandling av ådernät och kärlbristningar. IPL fungerar genom att man använder sig av intensivt pulserande ljus (vilket också IPL står för). AHA-peel är en peeling där  AHA-syra exfolierar det yttersta hudlagret. AHA står för Alpha Hydroxy Acids och är samlingsnamnet för koncentrerade socker, frukt och mjölksyror. Man använder olika typer av syra beroende av vilket hudtillstånd som ska behandlas. AHA-peel behandlar exempelvis acne, fina linjer, solskador, hyperpigmentering samt grov och grå hud. Men även frisk hud kan må bra av en  AHA-peel som fräschar till huden. Micro-needling innebär att man för små vassa nålar över huden. Nålarna stimulerar huden och gör att den sätter igång att producera kollagen vilket leder till en föryngring av huden. Ådernät och kärlbristningar i ansiktet kan behandlas med IPL men på till exempel benen så är det effektivt att använda sig av injektionsbehandling, skleroterapi. Då injicerar man ett läkemedel som får kärlen att skrumpna och försvinna.

En klinik som erbjuder medicinsk hudvård samt mer därtill är Proforma Clinic. Proforma Clinic finns där för sina patienter och arbetar med förstklassig utrustning samt håller högsta nivå på säkerhet och service. De arbetar med dom bästa materialen, vedertagna och säkra metoder samt ligger alltid i framkant vad gäller forskning och utveckling. Proforma Clinics personal är samtliga legitimerade och specialistutbildade inom sina respektive områden.