Möta morgonen på hästryggen

Möta morgonen på hästryggen

Här kommer en trendspaning: I framtiden kommer semestrar på hästrygg att bli en grej.

Vad baseras då denna gissning på? Jo i och med att det blir mer och mer inne att ägna sig åt vandring så kommer vi att leta efter hur vi kan ta det till nästa nivå. Rent evolutionärt känns då rytt som ett naturligt steg.

För tänk efter: När vi väl hade börjat röra på oss upprätt, och utforska världen på två ben, var livet på djurens rygg nästa steg inom transportation. Livet tenderar att vara cykliskt. I och med att vi har återupptäckt tjusningen med att gå på två ben igen, så är ridning alltså nästa grej. 

Den som vill ligga före kurvan bokar förstås in sig på http://www.swartlingsridskola.se/ redan idag. Då kommer du att sitta stadigt på hästryggen före alla andra.

Dessutom är det betydligt mer ekonomiskt att börja på ridskola, och känna in själva hela grejen, än att gå ut och köpa en häst för egna pengar.

Ska vi för övrigt följa den ekonomiska tråden så kommer en till trendspaning: Nästa steg kan vara att åka i vagn efter oxar. Ja om vi följer den evolutionära tesen.
För visste du att hästar faktiskt var dyra även förr i tiden, och oxar var ett betydligt billigare sätt för gemene man att ta sig fram på.

Så nästa gång du tittar på Emil i Lönneberga kan du tänka dig att de egentligen dras fram av oxar, och inte hästar. 

Så här finns ju faktiskt en idé för den entreprenöriellt lagde att spinna vidare på: En skola för oxridning. 
Med tanke på hur dyrt det är att åka bil numera så kanske oxen kommer att göra återtåg inom en snar framtid. Frågan är om det går att skaffa sig en Tesla-oxe att glida omkring med ute på vägarna.