Kontorsmoduler på framtidens arbetsplatser

06 november 2020 Mikael Barani

Hur kommer världen att se ut efter att vi har lagt Covid-19 bakom oss? En sak är i varje fall säker: Den rörelse som internet drog igång har nu accelererats med till exempel distansarbete.
Tidigare var det kanske främst så kallade digitala nomader och frilansare som hade ett kontor utanför en central arbetsplats. Idag är vi många som sitter hemma och jobbar istället för att ”gå till jobbet”. Möjligheterna för detta kommer såklart att utvecklas även när vi blickar framåt och framtidens arbetsplatser kommer att se annorlunda ut mot vad vi är vana vid.

Flexibla lösningar för kontoret

En gissning är att kontorsmoduler och liknande lösningar som erbjuder flexibilitet att vara saker som vi kommer att komma att vänja oss vid. Just ”flexibilitet” kommer nog att kunna bli det nya ledordet när det kommer till hur vi arbetar. För även om distansarbetet delar upp oss i två läger – de som trivs med detta och de som kanske till och med vantrivs – så är det ett inslag som är här för att stanna.

Att då kunna erbjuda flexibla arbetslösningar, efter behov, är något som kan komma att öka. Ibland kanske man i perioder behöver mindre ytor som är avdelade och ibland sker en ökning i verksamheten som kräver större ytor. En produkt som kontorsmoduler, där man hyr lösningen från PCS Modulsystem, blir då väldigt attraktiva för ett företag.
Det är helt enkelt en dynamisk anpassning till den nya tidens behov. Speciellt med tanke på hur många amerikanska företag som idag erbjuder arbete hemifrån på permanent bas. Om detta sprider sig till Sverige återstår att se.

Det kommer garanterat också att komma andra lösningar och system som vi ännu inte ens kan föreställa sig. Med tanke på vad som har hänt sedan internet slog igenom för omkring ett kvarts sekel sedan så kan vi bara gissa vad som väntar framme vid horisonten.

Fler nyheter