Innertak för alla rum och lokaler

15 februari 2021 Cecilia Olsson

I ett tak finns det väldigt mycket som man kan ha ett behov av att dölja. Bjälklag samt olika installationer kan se väldigt rörigt ut om man skulle lämna det öppet, därför är det tur att det finns innertak som kan dölja allt oönskat och göra att rummet ser bättre ut. ​Ett innertak finns i alla sorters bostäder samt företagslokaler och är helt enkel det man ser när man tittar upp i taket. 

Ett innertak gör rummet finare

Ett innertak består i regel av takskivor och paneler av olika slag, som till exempel fiberskivor, spånskivor och panelbrädor. Innertaket sitter direkt under takstolarna och är ett av skikten i bjälklagskonstruktionen mellan våningarna. Den främsta anledningen till att ett innertak finns är för att ge en slät yta som fungerar som ett bra underlag för målning. Det innebär att ett innertak egentligen inte har så mycket mer funktion annat än att sitta där i estetiskt syfte.

Välj en variant som passar

Det finns flera sorters innertak på marknaden, beroende på smak och stil finns en mängd olika varianter att välja mellan. Olika innertak passar till olika hem och lokaler, till exempel skapar en träpanel ofta en varm och ombonad känsla medans klassiska skivor passar bra i moderna rum och lokaler. Fördelar med gipsskivor är att de har en bra isoleringsförmåga och är även fördelaktigt vad gäller brandskydd. Så det gäller att tänka efter vilka behov och önskemål som finns.

Ta hjälp från proffs

Akustikteknik i Malmö AB är ett företag som erbjuder det mesta inom undertak och innertak. De lagerför en mängd olika varor och hjälper gärna sina kunder att finna de rätta produkterna utefter behov. De kan dessutom hjälpa de som upplever akustikproblem eller har frågor inom ljudisolering. Akustikteknik Malmö erbjuder problemlösningar och service oavsett hur stort eller litet problemet är.

Fler nyheter