I Umeå pumpar man på

29 september 2021 jonas olsson

För sjuttiotalister och åttiotalister förknippar man gärna Umeå med en duo som kallades Staffan och Bengt. Denna duo satte tidigt sina spår i sjuttiotalisternas barndom med sitt program Sant och Sånt. Staffan och Bengt gjorde en massa olika experiment för att förklara saker och ting. Man kan verkligen säga att de pumpade in kunskap i barnhjärnan på åttiotalet.

Visst fanns det ingen större konkurrens på den tiden när det gällde tv-kanaler. Alla tittade på Sant och Sånt, Hajk och Barnjournalen, barnprogram som skapade vetgiriga barn och ungdomar. Idag är dessa barn mer medelålders personer som låtit barndomens kunskaper gömmas längst bak i hjärna.

Istället har man pumpat in nya kunskaper i hjärnan som tar upp platsen. Det kan vara viktiga saker som att det är omöjligt att humma samtidigt som man håller för näsan. Även kunskapen om att det är omöjligt att slicka på sin egen armbåge kan finnas nära i kunskapsbanken.

Det finns många sätt att gå på pumpen

Umeå fortsatte leverera många bra program på tv som många känner till. Idag är några av de kända programmen Go’kväll och konsumentprogrammet Plus. Hur många företag har inte gått på pumpen när Sverker Olofsson med flera slängde dem i tunnan på Plus? Det kan vara en inspirationskälla till att det finns många pumpar i Umeå att tillgå. Utan pumpar stannar många företag som tillverkar produkter där pumpen ingår som en viktig del.

När pumparna fungerar som de ska fungerar också verksamheten ypperligt. Med en fungerande verksamhet och nöjda anställda blir det bra lönsamhet i firman. Ett bra sätt att få nöjda anställda är att uppmuntra dem på olika sätt. Ett besök på bowlingbanan kan vara lika välkommet som ett besök på NorrlandsOperan för de anställda. Att få olika intryck gör att man kan få nya idéer till arbetsområden på firman.

Fler nyheter