Ge din hud ny lyster med microneedling

Microneedling är en hudbehandling med nålar som används för att trigga en reparationsprocess i huden. Nålarna är små, tunna och sterila och brukar sitta på en typ av roller eller i en tub. Nålarna kan vara upp till 3 mm långa. Med dessa sticker man på huden i ansiktet och injekterar även ämnen i de undre hudlagren för att få huden att skapa nytt kollagen och elastinfibrer.

Men varför sticka sig med nålar ens, kan man undra. Med åldern börjar kroppen att sakta ner på sin produktion av kollagen och elastin. Det är därför man som barn har slät och tät hud, men med åren blir den slappare, rynkor uppstår och porerna blir större.

Microneedling används för att motverka bland annat rynkor, ärr, pigmentfläckar, bristningar och påsar under ögonen. Personer som inte har acneärr eller pigmentfläckar har ändå använt denna behandling för att få tillbaka lystern i ansiktet.

 

Hållbara resultat

Microneedling är en behandling som ger resultat på lång sikt eftersom den egentligen bara triggar huden att göra jobbet. Det kan behövas upp till tre omgångar, beroende på vad din hud har för behov. Djupet på nålsticken beror även på din huds tålighet och hur stor reparation den behöver. Desto djupare, desto större är effekten. Många har sett magiska resultat angående djupa acneärr och rynkor.

 

 

Värt att tänka på

Innan man bestämmer sig för microneedling bör man boka ett besök med specialisten och se till att ens hud är i bra kondition. Det vill säga att har man exempelvis pågående acne, hypertrofiska ärr eller om man har undergått strålbehandling under de senaste 12 månaderna, kan man avrådas från behandling med microneedling. Detta är för att undvika att en infektion sprids eller att man rentav får ett acneutbrott. Så se till att informera dig väl innan behandlingen, och att det är fritt fram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *