Fördelarna med modulbyggen

31 maj 2021 patrick pettersson

Att bygga ett hus, och speciellt ett stort hus, är en energikrävande, dyr och lång process. En process som kan ta ett till flera år innan det kommer till stånd. Det ska vara arkitekter som ritar, byggnadsingenjörer som beräknar, planering för markarbeten, tillstånd som bygglov med mera, och en mängd andra planeringar och tillstånd. Men hur ska man då göra ifall det krävs en byggnad snabbt och billigt?

Modulbyggen är flera olika moduler som sätts ihop som legobitar, där du själv kan välja hur många moduler du vill ha och vilken planlösning du vill ha i modulerna. Du kan välja en modul, eller många som du ställer vid sidan om varandra, eller ovanpå. På det viset kan du få en byggnad som kan vara flera våningar hög. Men det är ändå en byggnad som går att ta isär och flytta till en annan plats när du inte behöver den längre.  

 

 

Välj din funktion

Moduler går att få i en mängd olika utföranden med olika fasader och inredning. Du kan välja en modul som endast har kortsidor för att bygga ihop en större lokal som en matsal eller ett mötesrum. Kanske väljer du moduler som består av två kontor med en korridor emellan. Möjligheten finns att få dusch, toalett och omklädningsrum. Och förstås finns det även kök i större eller mindre storlekar som kan väljas.

För att du ska kunna få en modulbyggnad som verkligen känns som ett hus så går det också att få moduler där du har hål i taket så att du kan välja en invändig trappa. En trevligare lösning för ett kontor, vårdbyggnad eller skola än de trappor utomhus som byggbodar har. Det som är extra smidigt med moduler är att du alltid kan ångra dig och byta ut något, skicka tillbaka moduler du inte behöver, eller beställa ut flera vid behov.

Fler nyheter