En sommar ute på vägarna borgar för bärgare i Stenungsund

23 mars 2021 Mikael Barani

Ska vi gissa på att det kommer att bli en hel del roadtrips i sommar när det väl vankas semester. Flygtrafiken kommer ju inte att återgå till något som kan liknas vid det normala på ytterligare ett bra tag. ”Hemester” och ”svemester” kommer därmed att återigen bli begrepp som vi kommer att få bekanta oss denna sommar.

Det är med andra ord bara att börja se till så att man har tält och annan campingutrustning i beredskap för att kunna ge sig av ut på de svenska vägarna igen.

I zonen mellan kaos och kontroll

Kom också ihåg att kolla igenom bilen så att du har allt det där andra som är klokt att ha med: Första hjälpen-förband och allt som behövs för att kunna få igång bilen igen om du skulle få ett oväntat stopp på vägen. Nu är det ju så att man kan få hjälp med bärgare i Stenungsund och i andra delar av Sverige, men samtidigt är det ju skönt att hålla en viss beredskap inför det som kan hända även om oddsen inte är särskilt höga.

För visst kan det ibland bli så att vardagen slänger ut något oväntat mot oss. En sorts hal elektrisk ål som man sedan får jonglera runt ett tag innan lugn och sans åter har intagit situationen. 

Det är lite av grejen med den mänskliga upplevelsen: Att se hur vi hanterar det oväntade. 

Visst kan det vara extremt jobbigt, men det är också i dessa stunder som vi går bevisa för oss själva och andra att vi faktiskt klarar av att hantera trycket. För en av de bästa egenskaperna vi kan ha som människor är nämligen att folk kan känna att vi är att räkna med. Den tryggheten får vi dock av att utmana oss själva och agera där i gränslandet mellan kaos och kontroll.

Fler nyheter