Tankar kring en ny framtid

Vi är många som har haft tid att fundera lite över vad vi vill få ut av livet. I dessa utmanande tider är det nämligen flera av oss som arbetar hemifrån till olika utsträckning. Bara faktumet att inte behöva pendla till arbetet gör att flera av oss har tjänat in uppemot en timme om dagen.

Dessutom så går det ofta att arbeta effektivare hemifrån. På kontoret så blir det ofta en del småprat och möten som må vara trevliga, men kanske inte alltid nödvändiga och som tar tid från arbetet. Alla vet hur bökigt det kan vara att hela tiden bli avbruten när man försöker få ett flow i sitt arbete.
När vi nu arbetar hemifrån så slipper vi oftast det där problemet, vilket resulterar i att vi får mer gjort på kortare tid.

Kanske börjar du därför få tid till att reflektera över framtiden. Nya tankar får plötsligt plats i det dagliga surret i huvudet. Du upptäcker kanske att du har gamla drömmar som du vill ta tag i, som att bygga ett attefallshus på tomten. Bor du i ett attraktivt område – må det vara i storstaden eller ute på landsbygden – så kan du ju faktiskt hyra ut detta boende till någon under kortare eller längre tider.
Det innebär extra inkomster till hushållskassan. Kanske kan du i längden använda dessa pengar till att trappa ned på ditt vanliga arbete och få mer tid över till annat?

Allt är möjligt i dessa tider då det känns som om att vi går igenom något unikt. Som sagt är det många av oss som, trots svårigheter och sorg, också ser att det finns möjligheter i den situation som nu har uppstått.
Ofta är det ju så att det är när tillvaron skakas om, och vi tappar fotfästet för en stund, som vi också upptäcker nytt potential i våra liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *