Solcellslampor lyser upp trädgården utan att det sker på bekostnad av miljön

11 januari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Att belysa sin trädgård med lampor är något som gör den både säkrare och vackrare. Genom att ha god belysning runt sitt hus så kan man utan problem röra sig där även efter mörkrets inbrott. Belysningen kan dessutom hålla ovälkomna gäster borta eftersom de då inte kan använda mörkret som skydd från att bli upptäckta. Sist men inte minst så är trädgårdsbelysning ofta väldigt vacker och kan skapa en nästintill magisk atmosfär på tomten, något som man kan njuta av både ute i trädgården och inne i huset. 

Solcellslampor kan lätta på samvetet 

Eftersom man gärna har flera lampor i sin trädgård som lyser många timmar per dygn så kan det dock kännas lite dumt gentemot miljön. Att slösa på energi för att få vacker belysning i sin trädgård kan verkligen kännas fel, men det problemet kan enkelt lösas genom att man använder sig av solcellslampor istället för eldrivna lampor. Solcellslampor drivs (som man kan höra på namnet) av solens strålar och behöver därmed inte någon el för att kunna lysa vackert. 

image

Under dagen när solens strålar skiner så laddas lampan upp och kan sedan lysa klart när mörkret faller. Eftersom lamporna drivs av solen så kostar de inte heller några pengar efter det att man har köpt dom. Solcellslampor är med andra ord en god investering för både miljön och hushållsekonomin. 

Ett brett sortiment av högkvalitativa solcellslampor 

SolarCamp är ett webbutik där man hittar ett stort urval av vackra och praktiska solcellslampor samt övrig dekorativ utomhusbelysning som drivs av solceller. Hos SolarCamp erbjuder de några av Europas allra bästa solcellslampor, bland annat lampor från Solarcentre som producerar solcellslampor anpassade för det nordiska vädret och som lyser vackert långt in på kvällen. Solcellslamporna som man hittar hos SolarCamp är producerade i rostfritt stål av hög kvalitet och flera av lamporna kan lysa stabilt även under vintern då solskenstimmarna är få.

Fler nyheter