Plats för bohag

06 augusti 2020 Lily Hansen

Vid en bortgång av en när och kär så är det väldigt mycket som ska redas ut och planeras mitt i sorg och chock. Magasinering är en möjlighet att låta allt bohag få vila tills man känner sig redo att gå igenom allt för en uppdelning. Istället för att känna stressen att hemmet måste tömmas så kan man få månader eller år med bohaget i magasinet så att man i lugn och ro kan gå igenom alla minnen och fundera över vad man vill behålla, ge bort, sälja eller kasta. Det kan vara den tryggheten som behövs i en annars rörig och jobbig situation.  

 

Går användas senare  

Ibland sitter man i situationen där man har bohag som man inte vill göra sig av med men som man inte heller har möjlighet att få plats med i sin bostad. Kanske är det något som barnen ska ha med sig när de flyttar ut, som man behöver i sommarhuset som man snart ska köpa eller som man bara helt enkelt inte vill göra sig av med. Eftersom magasinering är så pass billigt går det att få tag i stora lager för summor som ändå inte är i närheten av kostnaden för ett större boende eller ett källarförråd. Därför kan man unna sig att få lagra det man vill under den tid man vill.  

 

 

Kvadrat eller kubik?

I en bostad betalar man per kvadratmeter men oftast också för läget, skicket, utsikten och takhöjden. Vid en magasinering betalar man däremot för kubikmeter istället för kvadratmeter. Som hyrestagare vid storage i Uppsala är det därför smart att man packar allt i rejäla kartonger och behållare som går att stapla så att man kan fylla sitt förråd på höjden och nyttja hela utrymmet istället för bara golvytan. Hyr man istället pallplats så bör man tänka på att packa klokt.

Fler nyheter