Flyttfirma i Norrköping som även kan packa bohaget

30 november 2021 william eriksson

editorial

Mycket är det som måste ordnas i samband med en flytt och det blir lätt ganska stressigt. Men för den som vill går det att även få hjälp med att packa och att packa upp. För den som ändå föredrar att själv sköta packningen kan flyttfirman leverera kartonger och förpackningsmaterial ända fram till dörren. Detta spar massor av tid och kan vara särskilt värdefullt för den som inte har egen bil. 

Men ska man packa själv är det viktigt att man gör på rätt sätt. Flyttkartongerna får inte packas för tungt, blir det fel kan flyttfirman bli tvungen att packa om och då får man betala för det extra arbetet. Porslin och glas måste slås in i silkespapper eller bubbelplast för att de inte ska gå sönder. Men tallrikar som lätt kan spricka av varandras tyngd ska helst placeras på högkant i flyttkartongerna. 

Är man osäker på hur man ska packa kan man fråga flyttfirman. De vill självklart att flytten ska gå bra och delar gärna med sig av tips och goda råd.

 

image

 

Så hittar man bästa flyttfirman

Bästa sättet att hitta en riktigt bra flyttfirma på är att fråga vänner och kollegor om tips. I andra fall får man söka på internet och ange den ort man ska flytta från eller till, som exempelvis flyttfirma Norrköping. På de olika flyttfirmornas hemsidor brukar man kunna se vilka olika typer av flyttjänster de erbjuder och även kunna skicka in en offertförfrågan. 

När man anlitar en flyttfirma för en privat bohagsflytt kan man nyttja rutavdraget, och få ner priset en hel del. Men man kan inte bara se till kostnaden utan man måste också kontrollera vilka villkor som gäller, och om flyttfirman har försäkringar som täcker om det skulle uppstå skador på bohaget. Bra är också om flyttfirman har kollektivavtal och följer branschstandard.

 

Fler nyheter