Du kan tugga rejält med sirona

17 november 2021 patrick pettersson

När det gäller estetisk tandvård och fungerande tandimplantat finns det mycket att välja på, men något som har blivit väldigt populärt är konstgjorda tänder som sitter fast med titanskruv. Du kan ta ett rejält bett i vad som helst, och din tand sitter fast som om den vore din egen. Vill du också ha det så, ska du be din tandläkare om att få sirona, så får du också det bästa. 

Att man har just titan i skruven är ingen tillfällighet, för det är en metall som har speciella egenskaper när den fästs i käkbenet. Den växer ihop med käkbenet och med tiden blir det en enhet, som sitter lika säkert som dina egna tandrötter. 

Sirona passar för alla åldrar

Det finns pensionärer som har valt sirona i hela munnen just för att få en perfekt ätupplevelse. Man kan tänka att det är dyrt att satsa så mycket pengar, men en gammal människa har kanske inte längre så stort behov av att köpa lyxprylar. Den stora lyxen är att kunna njuta till fullo av en god måltid, och det kan man med sirona.

image

Det finns högkostnadsskydd hos tandläkaren, men de flesta har också förmånliga avbetalningsalternativ. Kolla upp om du kan få någon form av bidrag för sirona, så kan du också unna dig att slippa bekymmer med tänderna. 

Sirona istället för protes

Det finns fina tandproteser numera, som är vida överlägsna gamla plastproteser som vi har sett förr i tiden. Men en äldre människa kan misstänka att proteser skaver och påminner om forna dagars glappande löständer. För den största bekvämligheten framöver vill de ha riktiga tänder som sitter fast ordentligt.

Prata med din tandläkare om vilket alternativ som är bäst för dig. Det finns många olika möjligheter till att få konstgjorda tänder och att rätta till skavanker i munnen. Tveka inte, utan boka en tid.

Fler nyheter